Ny-blge-wide
Viborg-wide
agerlandsvej-10--24
bach_gruppen_lastbiler
brovej---freeway
doris_k_9
farvervej_1
finsensvej-front-juni-2013
gravene-2-front-web
hi_park
ho_feriecenter_m_billede
livvej-21---23--juni-2014
mogelparken
nytorv_2
pakhusvej-2-8-front
rvej-21
sct_mogensgade_gl_skivevej_2
skottenborg_erhvervshuset
snders-parken-maj-2013
stadion_2011_08_22
stadion_aften
vigso_feriecenter
wide

 

 

Indslag i TV2 News

 

TV2 News har den 12. august bragt et indslag vedrørende fund af PCB på en grund ejet af Bach Gruppen.

 

Indslaget omhandler en ejendom i Lejre Kommune, hvor der er fundet PCB over grænseværdierne. Fundet er gjort i knuste brokker, som anvendes som stabiliseringsmateriale på kørearealer. Indslaget omhandler særligt en mulig langsigtet risiko for grundvandet.

 

Sagen fremadrettet
Vi vedstår som grundejer selvfølgelig dette ansvar, og vi sørger for den oprydning, der bliver krævet af os.
 
Vi kan hverken som grundejer eller som virksomhed acceptere, at der er risiko for grundvandet.
 
Vi er i løbende kontakt med Lejre Kommune, med hvem vi planlægger detaljerne i de yderligere undersøgelser, som der skal gøres i sagen. Herefter afklares det, ligeledes med kommunen, hvilke oprensningstiltag der må udføres.
 
Ifølge både vores og kommunens rådgivere, er der er ingen fare for, at forureningen bliver udvasket til grundvandet indenfor få år, så der er rigelig tid til at afværge eventuelle problemer.

 

Sagen bagudrettet
Vi er stadig i udredningsfasen, men vi har positivt fået fastslået, at én af Bach Gruppens eksterne leverandører desværre har leveret byggematerialer, i form af knuste brokker, til ejendommen, med et for højt indhold af PCB. Dette har vi intet kendskab haft til, idet Bach Gruppen ikke accepterer at forurenede byggematerialer ikke behandles som loven foreskriver.
Af hensyn til en mulig retslig tvist med den eksterne leverandør, er der gennem Retten i Roskilde gennemført en såkaldt "isoleret bevisoptagelse" ved en syn- og skønsmand. Det er gennem dette analysearbejde, at der er påvist den nævnte sammenhæng mellem forureningen og den eksterne leverandør.

 

Udover stabiliseringsmaterialer fra en ekstern leverandør, har Bach Gruppen selv tilført en mindre mængde genanvendt beton/tegl fra en grund i Njalsgade. TV2 har tidligere rejst tvivl om, hvorvidt der i disse materialer er indhold af PCB. På denne baggrund har Københavns Kommune gennemført prøvetagninger på Njalsgade ad tre gange, dels ved uafhængig ekstern rådgiver, Orbicon, og dels ved instruktion af Dansk Miljørådgivning A/S. Ingen af disse har vist forekomst af PCB.
Som vi har forstået det på TV2’s indslag, har TV2 heller ikke fundet PCB på Njalsgade.
 

I dag er der således objektivt ikke noget der tyder på – eller kan understøtte – den teori, at det materiale, vi har tilført fra Njalsgade, skulle indeholde PCB.
 

Er der spørgsmål eller kommentarer til ovenstående, er man velkommen til at kontakte os.
 

Med venlig hilsen
Bach Gruppen A/S

 

Lene Christensen                   Anders Bo Bach
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.               Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.